Aku balik kampung

Kali terakhir balik kampung masa Hari Raya Korban yang lepas. Bebaru ni amik peluang balik plak masa Chinese New Year. Tapi kali ni ubah selera sikit, kalau tiap2 kali balik asyik drive jek, so aku dah siap book tiket Air Asia sebulan awal, tapi nak kata awal tak la sangat sebab tiket pun dah lebih RM350 untuk 2-way. Hantam sajala, janji tak penat drive 6-8 jam atas hiway, baru nak lelap dah sampai airport Alor Setar, legaaaaa 😀 Sampai je “mem” dah tunggu kat sana, terus drive balik ke Kangar, singgah market, pekena Nasi “Ganja” la, apa lagik.. makanan wajib aku kalau balik Perlis, yaa betul tu, kampung aku kat Perlis. Nun jauh kat ujung peta Malaysia, kalau telajak lambat tekan brek dah masuk sempadan Thailand.. heheheh

Balik untuk trip ni dah standby dengan kamera aku yang satu itu (D80 jek, tu pun beli 2nd-hand…hhehehe). Dok plan nak amik gambar macam2 bila dah balik kampung, tapi tak banyak mana pun shoot, ada la sket. Yang pertama skali, shoot gambar umah parents kat kampung lah, ntah bila punya tahun kali terakhir aku amik gambar umah ni pun tatau la… maybe last time adik aku kawin la kot (tahun bila pun dah lupa :P)

1 angle jek … eheh
Umah parents di kampung

Besoknya ronda-ronda sambil usong kamera, sekali tengok langit ray cantik la pulak, fuhhh tak sesia bawak kamera. Stop sat kat Masjid Repoh, snap 3..4 shot, pastu stop sebelah Sek.Men.Sains Tuanku Syed Putra plak, snap lagi 2..3 pam.

Masjid Repoh, Kangar Perlis.
Ray @ Masjid Repoh

Jalan Padang Behor, Kangar Perlis.
Padang Behor

Yahuu, dapat gak updet blog aku nih. Lepas ni bleh tutup terus akaun kat fotopages.com … say no to jews…err takat mana yang mampu elak, kita elakkan lah yer. Semoga rakyat Palestin di Gaza akan dilindungi oleh Allah SWT, aminnnnn. Nanti sambung entry lain pulak….

Advertisements

About mozakim

Happy Go Lucky !

Posted on 31 January, 2009, in Leisure / Outing. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. ahaa.. dah ada kusi dan mejer… heheh..

  2. kusi mejer jekla dulu … huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: