Matahari Terbit aka Sunrise @ Cherating

Alhamdulillah, setelah sekian lama pegang dSLR, buat julung kalinya dapat gak aku amik gambar sunrise yang betul2 memuaskan hati aku (sebenarnya tak penah dapat peluang pun sebelum ni) .. heheheh. 7,8 & 9 Mac lepas aku join Kelab Permotoran Nissan Malaysia (Nismoclub Malaysia) punya Famili Day kat Sanctuary Resort Cherating, Pahang. Memang meriah giler event kali nih.. tapi untuk aku & 2 orang lagi kaki kamera dalam Nismoclub… ini merupakan peluang yang ditunggu sekian lama. Pada hari kedua, ketika ramai membe2 lain dok tidor lena lagi ( ada 201 orang dewasa & berbelas kanak2 dalam Famili Day kali ni) …. selesai ja solat Subuh, aku dengan 3 orang lagi rakan dah bergerak menuju ke pantai sebelah resort dalam kepekatan pagi yang hening…

Hari tu memang perfect, langit cerah.. takde langsung tanda2 hari akan hujan. Memang cun la gitu… tanpa buang masa terus pacak tripod dan tunggu moment dengan berdedar-debar (cehhh.. macamla nak akad nikah pun) .. heheheh. Akhirnya.. setalah lebih kurang sejam (6.30-7.30 pagi) …. misi telah berjaya. Enjoyce… 😀

Fajar mula menyinsing di ufuk timur

Dan grup photo ini dishoot oleh salah sorang geng kami….sedara Sang @ Norhisham. Laman blog dia kat sini www.norhisham.com

Dari kiri : sang | mozakim | mrDG | azren – ni kami baru kenal time shoot sunrise tu,dia dari grup lain..hehehhe

Advertisements

About mozakim

Happy Go Lucky !

Posted on 15 March, 2009, in Leisure / Outing. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: