Malaysia (2) vs Pakistan (0)

Salam sejahtera & tahniah pada pasukan Harimau Muda (Skuad U-23) Malaysia yang berjaya menewaskan pasukan Pakistan dalam perlawanan pra-kelayakan Olimpik London 2012. Semoga perlawanan kedua yang bakal berlangsung di Pakistan nanti juga akan dimenangi oleh pasukan kita, insyaAllah.

Cerita pasal perlawanan ni, aku dapat peluang shoot game ni secara dekat setelah mendapat pass media yang di”apply” oleh mentor aku, dia tak dapat datang shoot last minit, jadi mentor bagi peluang pada aku untuk menggunakan lens yang sepatutnya dia gunakan, iaitu lens yang tak mampu aku nak beli, Nikkor 200-400mm F4. Disebabkan nak guna lens ni,  maka tepaksalah aku membeli sebuah monopod baru semata-mata untuk digandingkan bersama lens yang besar nala & berat itu, monopod cap ayam yang lama tak mampu nak tampung, risau aku takut patah, tak pasal2 rosak lens kang mampoih nak cari RM20k !!! pehhhh… sama rega keta 2nd-hand Peugeot 406 1997 yang aku pakai… huhuhu. So kita layan gambar yang mana ada 🙂

Nikon D90 | Tamron 17-50mm f2.8 | Nikkor 200-400mm f4 | Manfrotto monopod

Gambar2 selebihnya sepanjang perlawanan boleh dilihat di FLICKR macam biasa 🙂 Go Malaysia GO !!!

Advertisements

About mozakim

Happy Go Lucky !

Posted on 4 March, 2011, in Leisure / Outing, Sports / Motorsports. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. woiii….gambo sukan tu……tere betui….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: